25.2 C
München
luni, iulie 15, 2024

Coreea de Nord nu vrea să audă de discuții cu Japonia: „Nu avem nimic de vorbit”

Must read

Coreea de Nord a transmis vineri că nu are „nimic de discutat” cu Japonia, după ce un diplomat japonez aflat la post în China a încercat să contacteze un omolog nord-coreean, relatează AFP, citată de Agerpres.
În ciuda unor semne timide recente de ameliorare, raporturile dintre aceste două ţări apropiate geografic, dar care nu au relaţii diplomatice formale, sunt tensionate de dispute care datează din perioada ocupaţiei japoneze în peninsula coreeană (1910-1945), la care s-au adăugat altele mai recente.
Coreea de Nord acuză astfel Japonia că în timp de război a apelat la practici de muncă forţată şi că a obligat femei să lucreze în bordeluri pentru militarii japonezi. Japonia acuză la rândul ei Coreea de Nord de răpirea unor cetăţeni japonezi în anii ’70 şi ’80. Tensiunile dintre cele două ţări au sporit şi în urma programului nord-coreean de înarmare cu arme nucleare şi cu rachete balistice.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/coreea-de-nord-nu-vrea-sa-auda-de-discutii-cu-japonia-nu-avem-nimic-de-vorbit-2741505

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Manila | Filipine

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura