25.2 C
München
luni, iulie 15, 2024

China denunţă criticile occidentale la adresa legii securităţii naţionale în Hong Kong

Must read

Beijingul a denunţat miercuri criticile occidentale la adresa noii legi cu privire la securitatea naţională a Hong Kong-ului, acuzând guvernul britanic că manifestă o „mentalitate profundă înrădăcinată de colonizator”, iar Uniunea Europeană de ipocrizie, relatează France Presse.

Consiliul legislativ din Hong Kong, fostă colonie britanică înainte de a fi retrocedată Chinei în 1997, a votat în unanimitate marţi o nouă lege cu privire la securitatea naţională, care prevede închisoare pe viaţă pentru infracţiuni precum trădarea şi insurecţia.

Textul, preconizat să intre în vigoare în 23 martie, vine în completarea legii asupra securităţii naţionale impusă de Beijing în acest teritoriu în 2020 după marile manifestaţii pro-democraţie în Hong Kong cu un an înainte.

Şeful diplomaţiei britanice David Cameron a declarat că textul „va aduce atingere şi mai mult drepturilor şi libertăţilor în oraş” şi „va submina aplicarea de către Hong Kong a obligaţiilor sale internaţionale cu caracter constrângător” prevăzute în procedura retrocedării.

 

 

/www.agerpres.ro/politica-externa/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Manila | Filipine

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura