25.2 C
München
luni, iulie 15, 2024

Taiwanul confirmă prezenţa Beretelor Verzi americane pe insule foarte apropiate de coasta Chinei

Must read

Ministrul taiwanez al Apărării Chiu Kuo-cheng a confirmat joi prezenţa unor soldaţi ai forţelor speciale ale armatei americane în Kinmen, un grup de insule controlate de Taiwan, dar situate chiar în largul coastelor Chinei continentale, potrivit AntiWar.com.

Unele părţi ale insulelor Kinmen se află la doar 3,5 km de oraşul Xiamen din China continentală. Prezenţa trupelor americane pe aceste insule a fost raportată pentru prima dată de presa taiwaneză luna trecută.

Chiu a confirmat desfăşurarea extrem de provocatoare atunci când a fost întrebat despre un nou raport al publicaţiei americane SOFREP, potrivit căruia Beretele Verzi americane au ocupat „poziţii permanente” în calitate de consilieri militari în Kinmen. Soldaţii americani sunt desfăşuraţi şi în Penghu, un arhipelag controlat de Taiwan la aproximativ 30 de mile vest de insula principală Taiwan şi la 70 de mile est de China continentală.

Raportul SOFREP a precizat că Beretele Verzi americane au fost staţionate la centrele de comandă amfibie ale armatei taiwaneze. Desfăşurarea a fost efectuată în conformitate cu prevederile Legii de autorizare a apărării naţionale din 2023, care prevedea ca SUA să creeze un program de pregătire cuprinzător pentru armata taiwaneză.

https://epochtimes-romania.com/news/taiwanul-confirma-prezenta-beretelor-verzi-americane-pe-insule-foarte-apropiate-de-coasta-chinei–353144

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Manila | Filipine

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura