Președintele filipinez Rodrigo Duterte a anunțat sâmbătă că se va retrage din politică după ce a renunțat pe neașteptate la candidatura la vicepreședinție, lăsând calea deschisă pentru ca fiica sa să-l succeadă eventual la cârma țării, relatează AFP.

Președintele căruia i se încheie mandatul rămâne aproape la fel de popular, potrivit sondajelor, ca atunci când a câștigat alegerile prezidențiale din 2016 promițând că va pune capăt problemei drogurilor, printre altele.

Constituția îi interzice totuși să candideze pentru un al doilea mandat de șase ani, în timpul unor alegeri care se așteaptă să atragă peste 60 de milioane de alegători.

„Sentimentul predominant (…) în rândul filipinezilor este că sunt necalificat și că ar fi o încălcare a Constituției” să candidez pentru vicepreședinte, a spus Duterte, în vârstă de 76 de ani.

/www.hotnews.ro/stiri-international-25076628-presedintele-filipinez-rodrigo-duterte-anunta-retragerea-din-politica-lasand-cale-libera-pentru-candidatura-fiicei-sale-prezidentiale.htm

Lasă un răspuns