Filipine: Haos în Manila – mii de oameni se grăbesc să se vaccineze înainte de închiderea oraşului

0
390

Haosul a cuprins joi mai multe puncte de vaccinare anti-Covid-19 din Manila, în timp ce mii de filipinezi au venit sperând să primească vaccinul înainte ca metropola să fie din nou închisă pentru două săptămâni.

Restricţiile de circulaţie vor fi reimpuse în capitala Filipinelor, o aglomerare urbană formată din 16 oraşe în care locuiesc 13 milioane de persoane, începând de joi la miezul nopţii, pentru a încerca să încetinească răspândirea variantei Delta a coronavirusului, extrem de infecţioasă, relatează Reuters și Agerpres.

Provincia Laguna, aflată în apropiere, şi oraşele Iloilo şi Cagayan de Oro din centrul şi, respectiv, sudul Filipinelor, vor fi de asemenea închise, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Harry Roque, deoarece unităţile sanitare sunt copleşite.

Maricel Bacay, o casnică în vârstă de 59 de ani, stătea la coadă în faţa unui centru comercial din oraşul Antipolo din Rizal, una dintre aceste provincii învecinate, la ora 3 dimineaţa pentru a încerca să facă vaccinul înaintea mulţimii aşteptate. „Au apărut ştiri că nu poţi intra în malluri sau supermarketuri dacă nu eşti vaccinat”, a declarat Bacay pentru Reuters.

www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24961510-video-filipine-haos-manila-mii-oameni-grabesc-vaccineze-inainte-inchiderea-orasului.htm

Lasă un răspuns