Ferdinand Marcos Junior, fiul fostului dictator filipinez cu acelaşi nume, a obţinut o victorie zdrobitoare la alegerile prezidenţiale din Filipine, readucând la frâiele ţării dinastia Marcos, la 36 de ani de la revolta populară care a înlăturat-o de la putere, relatează marţi Agerpres, care citează AFP.

Rezultatele preliminare după numărarea aproape tuturor buletinelor de vot arată că Marcos Jr, supranumit „BongBong”, a obţinut la scrutinul de luni peste 50% din voturi şi de aproape două ori mai multe decât principala sa rivală, vicepreşedinta în exerciţiu Leni Robredo.

Marcos Jr (64 de ani) s-a abţinut totuşi să-şi proclame victoria într-un discurs susţinut marţi în zori, îndemnându-şi alegătorii să aştepte cu sărbătorirea până la „numărarea a 100% din voturi”.

Totuşi, în capitala Manila, sute de susţinători euforici au lansat focuri de artificii şi au defilat pe străzi agitând drapele filipineze.

Ferdinand Marcos Junior, fiul fostului dictator, câștigă alegerile din Filipine / Sara Duterte, fiica preşedintelui în exerciţiu, va ocupa fotoliul de vicepreşedinte

Lasă un răspuns